понеділок, 06 червня 2022 13:34

У Києві почався трояндовий сезон: коли можна відвідати унікальний розарій в ботсаду Гришка

У Києві почався трояндовий сезон: коли можна відвідати унікальний розарій в ботсаду Гришка
У Києві почався трояндовий сезон. Фото - Сад троянд Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України

У Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України почався трояндовий сезон - колекція квітів там визнана національним надбанням.

Відкрився Сад троянд, повідомили в пресслужбі ботсаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міфічні істоти на тлі вигаданих пейзажів: у Києві відкрили виставку художника Гуренка

З 4 червня киян та гостей міста запрошують відвідати розарій у Ботсаду Гришка. Зараз почалася перша "хвиля" цвітіння троянд, яка є найпотужнішою. Усередині літа буде друга, а у вересні - третя.

Наразі у саду квітнуть паркові троянди. Цього року, щоб встигнути виконати усі сезонні роботи, до впорядкування розарію залучали волонтерів.

У саду троянд представлено 150 найкращих сортів різних садових груп: чайно-гібридних, витких, ґрунтопокривних, флорибунда, мініатюрних, паркових представлені в експозиційній частині розарію, який займає 3,5 гектари.

Також почали квітнути вже півонії. У саду представлені різні їх сорти - їх можна знайти на ділянці "Пори року".

Розарій НБС ім. М.М.Гришка найбільший в Україні. Створювався він в повоєнні роки за проектом академіка архітектури О.В.Власова та архітектора М.В.Холостенко. Розарій представляє собою паркову композицію складного малюнку, де насадження троянд поєднані з численними елементами ландшафту та архітектури: водограї та водойми в оправі із полірованого граніту вишуканої пластики та насадженнями шпилькових і листяних порід.

Зараз ви читаєте новину «У Києві почався трояндовий сезон: коли можна відвідати унікальний розарій в ботсаду Гришка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі