середа, 14 березня 2007 16:52

На Глушкова поставили три світлофори-пищалки

ДВА ТИЖНІ тому на світлофорі біля переходу на пр-ті Академіка Глушкова (Теремки-1, біля універсаму) встановили пристрій звукового сповіщення.

Коли для пішоходів загорається зелене світло, пристрій клацає. Місцеві порахували: за один цикл — 36 разів.

— Це звукові сигнали для сліпих і людей похилого віку, які погано бачать. Людина почує звуки й знатиме, що можна перейти дорогу, — пояснюють "ГПУ" в комунальному підприємстві "Київдорсервіс".

Місцеві жителі задоволені новим приладом.

— Дуже добре, що його встановили. Літнім людям важко було йти сто метрів до найближчого підземного переходу, спускатися і підніматися сходами, — каже Ольга Капуш, 48 років, мешканка будинку N31 на пр-ті Глушкова.

За словами Людмили Федорченко, 59 років, із будинку N53, на цьому переході часто збивають пішоходів.

— Може, такі пристрої комусь урятують життя, — говорить вона.

Усього на пр-ті Глушкова встановили три спеціальні світлофори (напроти універсаму, біля Льодового стадіону та поруч із автостанцією "Південна". Усього їх у місті близько 20. У "Київдорсервісі" кажуть: пристрої звукового сповіщення ставлять на магістральних вулицях за вказівкою райдержадміністрацій і ДАІ, до яких звертаються місцеві жителі та громадські організації сліпих.

Нині дорожники планують установити такі пристрої на перехрестях, де є кілька переходів у різних напрямках. Головне, аби пішоходи не переплутали, в який саме бік звуковий пристрій дозволяє переходити дорогу.

Зараз ви читаєте новину «На Глушкова поставили три світлофори-пищалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі