пʼятниця, 22 червня 2007 07:11

На дорогах робитимуть велодоріжки

Комунальна корпорація "Київавтодор" згадала проблему, про яку роками твердять тисячі столичних велосипедистів. Головний інженер 51-річний Василь Мельниченко пообіцяв робити на нових дорогах, будованих у Києві, велосипедні доріжки.

— Наприклад, прокладемо їх на вулиці Метрологічній на Теремках, яку зараз реконструюють, — каже він.

Загалом проект планують розробити до кінця року, а втілити протягом наступного.

— На пішохідних тротуарах неможливо обладнати велосипедні доріжки, бо там пішоходи ледве поміщаються, — говорить Василь Мельниченко. — Треба спеціально розробити міську програму.

За правилами дорожнього руху, велосипедні доріжки мають бути на магістральних трасах, вулицях місцевого значення та під"їздах до торгових центрів, промислових підприємств, стадіонів, парків, ринків і автостоянок. Ширина велосипедної доріжки повинна сягати не менше 1,5 м.

Велосипедисти не раз нагадували, що без потрібної інфраструктури та поваги автомобілістів, десятки їх гинуть та травмуються на дорогах. 20 травня, як і щороку, вони провели  "Всеукраїнський велодень". Зібралися біля Арки Дружби народів, проїхали колоною в 1200 велосипедистів уздовж Хрещатика до вул. Володимирської. Нагадали, що їздити на велосипеді — значить звільняти заповнені заторами міські дороги від ще одного автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «На дорогах робитимуть велодоріжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі