четвер, 02 вересня 2021 10:21

На Арсенальній площі з розмахом відкрили "розумний" фонтан
5

У Києві відкрили новий громадський простір на пл. Арсенальній. Її відреставрували в рамках проєкту A-Station.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Фото: КМДА

На честь відкриття пл. Арсенальної відбувся концерт і 3D-шоу на стінах Микільської брами. У концерті взяв участь композитор Євген Хмара.

На відреконструйованій площі створили безбар'єрний простір, озеленили територію та оновили вуличне освітлення. Також з'явився фонтан із підсвіткою. Він має інтелектуальну систему динамічних форсунок, що реагують на світло й музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фудкорти й сучасні прилавки: Бессарабський ринок Києва облагородять

"Цього року приміщення Київської фортеці й Микільської брами стануть доступними для киян. Відреставровані за архівними документами, вони "оживуть" і доповнять історичну картину цього місця. Фасад знову став жовтим. І реставратори відновили не тільки його, а й цінні фрагменти брами. Наприклад, голови левів на дверях і колони, які раніше прикрашали в'їзд у місто", - зазначив мер столиці Віталій Кличко.

Додав, що невдовзі відкриють другу чергу оновленої Пейзажної алеї, де "буде гарно".

Проєкт реновації пл. Арсенальної тривав майже рік. Реновацію площі, Микільських воріт і будівлі військової комендатури здійснювала компанія A Development. Першу чергу реконструкції площі біля станції метро Арсенальна завершили в грудні торік. Обійшлася компанії у 22 млн грн. Серед зробленого - заміна старої бруківки на німецький клінкер - плитка з обпаленої глини, облаштування лав, нового енергоощадного освітлення.

Зараз ви читаєте новину «На Арсенальній площі з розмахом відкрили "розумний" фонтан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі