середа, 08 травня 2024 16:25

"Вода б'є фонтанами" - чиновник КМДА про ремонт тунелю метро

"Вода б'є фонтанами" - чиновник КМДА про ремонт тунелю метро
Відновлювальні роботи перегінного тунелю "Деміївська" - "Либідська". Фото: КМДА

Роботи на аварійній ділянці метро між станціями "Либідська" і "Деміївська" у Києві тривають у надзвичайно складних умовах.

Про це на засіданні тимчасової контрольної комісії Київської міської ради сказав голова Департаменту транспорту й інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор, повідомили LIGA.net.

"Тому що коли здійснюється свердління отворів для ін'єктування цементними хімічними розчинами для стабілізації цих грунтів, там просто б'є фонтанами вода. Це надзвичайно важко - роботи виконувати зараз. Ці роботи продовжуються", - сказав посадовець.

За словами Кандибора, замовник і підрядна організація роблять усе, щоб до кінця літа відновити рух між "Деміївською" і "Либідською" по перегінному тунелю.

Також тривають роботи з буріння додаткових паль, які мають допомогти стабілізувати переміщення розущільнених перезволожених ґрунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

Щодо експертиз, то вони не зупинялися. Експерти проводять хімічний і візуальний аналіз.

"Фахівці на замовлення правоохоронних органів туди постійно приходять, і самі правоохоронці спостерігають за всіма видами робіт. Також і на замовлення метрополітену приходили експерти, які робили свої висновки", - сказав чиновник.

Аварійну частину тунелю мають повністю замінити, пише LIGA.net.

Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" закрили на ремонт торік у грудні. Це найновіша ділянка Київського метрополітену.

Поліція повідомляла про слідчі дії, пов'язані у зв'язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску у тунель метрополітену.

У квітні Київський метрополітен уклав угоду з компанією "Автострада" на капітальний ремонт метро на "Деміївська". Він обійдеться у понад 445 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Вода б'є фонтанами" - чиновник КМДА про ремонт тунелю метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі