вівторок, 13 вересня 2016 14:28

Міністр культури розповів, що буде в Гостинному дворі

Міністр культури розповів, що буде в Гостинному дворі

У будівлі Гостинного двору на Контрактовій площі в столиці Міністерство культури планує відкрити театр і музей історії Києва.

Про це повідомив міністр Євген Нищук, пише видання 44.ua.

"У нас багато ідей по Гостинному двору. Місто має намір зробити там музей історії Києва. А у дворику існують плани створити якийсь атріум. У березні ми сподіваємося, що завершиться будівництво і з'явиться сучасний театр в історичному ареалі Андріївського узвозу. Це буде сучасний театр. Тут проводитимуть театральні фестивалі", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд повернув Гостинному двору статус пам'ятника архітектури

Нагадаємо, рішення про розірвання договору оренди на будівлю Гостинного двору з компанією "Укрреставрація" прийняли в грудні 2015 року після обстеження приміщення. З'ясували, що на об'єкті жодних будівельних робіт не проводили. Дах, вікна, двері, внутрішнє і зовнішнє оздоблення зовсім відсутні. Підвальні приміщення частково підтопили.

2012 року рішення Київради про відвід землі й будівництво торговельно-розважального центру призвело до масових протестів киян.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як виглядав Гостинний двір у середині ХХ століття

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури розповів, що буде в Гостинному дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі