четвер, 17 липня 2008 07:12

Міліція знайшла викрадені пістолети

  На фото — чоловіки, яких міліція затримала на вулиці Білицькій. Зліва — Радік, у якого вилучили два викрадені пістолети
На фото — чоловіки, яких міліція затримала на вулиці Білицькій. Зліва — Радік, у якого вилучили два викрадені пістолети

У неділю працівники карного розшуку Подільського райуправління міліції затримали в приватному секторі поблизу вул. Білицької двох чоловіків. У них знайшли два пристрої для стріляння гумовими кулями — "форт" і "шмайсер". Також вилучили 30 набоїв до них і металевий ломик.

— Троє наших працівників обходили територію — двоє в цивільному, один у формі. Чоловіки побачили міліціонера й звернули у вуличку. Оперативники вирішили перевірити документи. Наздогнали в лісі. Там у них вилучили зброю, — каже "ГПУ" Олександр Радкевич, 32 роки, помічник начальника Подільської міліції.

Зброю знайшли при обшуку 31-річного Радіка. Він родом із міста Грозний, чотири роки тому приїхав до столиці України з Чечні. У 2006-му одружився з українкою, має півторарічну доньку. Документів на зброю в чоловіка не було. У 2007-му він був умовно засуджений Обухівським судом за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. "Форт", як вияснила міліція, минулого року був викрадений на Чернігівщині. "Шмайсер" цього року відібрали під час розбійного нападу в жителя Васильківського району. Оперативники взяли відбитки пальців у затриманого та з"ясували: раніше ті ж відбитки вже фігурували в Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Усюди їх фіксували на різні прізвища. Це може свідчити, що чоловік представлявся по-різному, а документів, які б засвідчували особу, правоохоронцям не показував. Міліція з"ясовує, за якими справами проходив затриманий, каже Радкевич.

У іншого, 32-річного чоловіка, знайшли ломик і підробний український закордонний паспорт із власноруч вклеєною фотокарткою. Документ був оформлений на 32-річного жителя столиці. Коли міліціонери приїхали до нього, той пояснив, що не має закордонного паспорта, а затриманого бачить уперше. Останній стверджує, що працює брокером.

Міліція просить усіх, хто має якусь інформацію про затриманих, телефонувати за номерами: 425 25 96; 417 55 53; 425 24 34 або ж 02. Конфіденційність гарантують.

Зараз ви читаєте новину «Міліція знайшла викрадені пістолети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі