пʼятниця, 01 серпня 2008 16:57

Мерія продасть дитячі кінотеатри

Міська влада має намір продати комунальні кінотеатри. Таке заявив Олександр Бригинець, 45 років, голова комісії міськради з питань культури.

— У місті недостатньо кінотеатрів, які показують хороше кіно. Немає значення, приватні вони чи комунальні, головне, аби надавали якісні послуги за якомога нижчою ціною. Тут і виникає проблема із муніципальними кінотеатрами. Вони пропонують послуги дешевше за приватні. Можливо, тому їх і хочуть вивести з ринку, — вважає БЮТівець Бригинець.

Зі слів депутата, в комунальне підприємство "Київкінофільм" входять 19 кінотеатрів. 10 із них влада хоче продати. Які саме, буде відомо у вересні. Тоді комісія із питань культури проведе відкрите засідання на цю тему.

Директор кінотеатру "Ленінград" на лівому березі Ірина Богорська, 54 роки, припускає, що продадуть у першу чергу дитячі кінотеатри. У те, що влада продасть "Ленінград", директор не вірить.

— Навіщо продавати курку, яка несе золоті яйця? За рік ми платимо в міський бюджет 600 тисяч гривень податків. Кінотеатр "Київська Русь" на Лук"янівці взагалі лідер прокату серед усіх міських кінотеатрів. Неприбутковими можуть бути лише дитячі кінотеатри. Але збиткові вони, бо міська влада не вкладає в них кошти. Серед них — кінотеатри "Алмаз", "Факел", "Старт". "Ленінград" виграє, бо не змінює ціну квитка з 2005-го. Де ви ще подивитеся фільм за десять гривень? — вважає Богорська.

Керівник вважає: якщо справа дійде до продажу кінотеатрів, то за три роки на їхньому місці зведуть будинки чи торгові центри. Саме стільки часу новий власник не може перепрофільовувати діяльності купленого об"єкту.

Найвідоміші з кінотеатрів, які входять до "Київкінофільму" — "Братислава", "Ленінград", "Росія", "Лейпціг", "Київска Русь", "Флоренція", "Жовтень".

Зараз ви читаєте новину «Мерія продасть дитячі кінотеатри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі