четвер, 27 вересня 2007 07:09

Мерія обговорила тіньову зарплату

У колонній залі міськдержадміністрації в понеділок обговорювали вплив зарплати "в конвертах" на міське життя.

На слухання, які почалися о шостій вечора, прийшло до трьохсот киян. Були присутні міський голова Леонід Черновецький, його заступник Ірена Кільчицька. За столами навпроти представників міської влади сиділи податківці, працівники Пенсійного фонду, прокуратури й профспілок міста.

Ведуча попросила підняти руки тих, хто отримує зарплату неофіційно, "в конвертах". Півзали, здебільшого молодь, підняли руки вгору.

Під час обговорення думки присутніх розійшлися. Молоді люди говорили, що неофіційна зарплатня має переваги: на руки дають більше грошей, ніж офіційно. Кияни пенсійного й передпенсійного віку висловлювали іншу думку — всю зарплату треба нараховувати офіційно. Ведуча запитала в Черновецького, чи отримував він зарплатню в конверті.

— Да, не все в моей жизни было правильно. Я тоже получал в свое время теневую зарплату. Это — на все сто процентов, — зізнався Черновецький. Чи платив він підлеглим тіньову зарплату, міський голова не сказав.

Ірена Кільчицька повідомила: різниця між офіційними показниками заробітної платні в Києві й тією кількістю грошей, які кияни витратили в торговельних мережах протягом 2006 року, становить щонайменше три мільярди гривень.

— Це невелика сума, якщо припустити, що в Києві проживає три мільйони. Але якщо вирахувати з цієї суми податки, платежі в Пенсійний фонд, то сума вийде немаленька, — зазначила Кільчицька.

Дотепер керівництво мерії не обговорювало на загальноміських слуханнях таких "макроекономічних" тем. Раніше дискутували про парковку, безпритульних тварин, опалення та роботу "швидкої".

Зараз ви читаєте новину «Мерія обговорила тіньову зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі