середа, 06 лютого 2008 07:04

"Марсіани" в Маріїнському парку, або як у Києві відставки мера вимагали (ФОТО)

Автор: фото: УНІАН
  Троє мітингувальників, переодягнених на інопланетян,  у вівторок на мітингу біля Верховної Ради на вулиці Грушевського
Троє мітингувальників, переодягнених на інопланетян, у вівторок на мітингу біля Верховної Ради на вулиці Грушевського

П"ять наметів для підписів за відставку міського голови Леоніда Черновецького поставили вчора біля Верховної Ради прихильники БЮТу, Блоку Кличка, "Народної Самооборони" та громадської організації "Я — киянин".

Аби підписатися, слід було вказати своє ім"я, прізвище, номер і серію паспорта, адресу проживання та дату.

Пенсіонер Микола Ковганич розписався на папері з вимогою провести вибори міського голови й Київради.

— Мені ніхто не платив за мітинг. Бачу, що Черновецький — не мер для міста. Тому голосую проти нього, тому прийшов сюди, — каже він "ГПУ", ховаючи паспорта до коричневої куртки. Раніше чоловік працював науковим співробітником одного з місцевих науково-дослідних інститутів.

Мітингувальники почали збиратися біля станції метро Арсенальна о дев"ятій ранку. До Верховної Ради йшли тротуарами по вул. Грушевського. Дехто згадував про події Майдану 2004-го.

Із 9.20 людей біля Верховної Ради більшає щохвилини.

— Шановні кияни! Огляньтеся праворуч і ліворуч! Нас тут близько десяти тисяч! — кричить один із активістів у мегафон.

Міліціонер, який стоїть біля чавунної огорожі навколо парламенту, усміхається.

— Ну, тут максимум до тисячі народу буде, — каже він.

— Давайте ще раз оголосимо наші вимоги! Києву — чесну владу! Геть Черновецького! Припинити дерибан землі! Шановні друзі, огляніться навколо! Мені кажуть, що нас уже п"ять тисяч, — за 10 хв. знову кричать у той самий мегафон.

О 10.00 на імпровізовану сцену вийшли троє людей, переодягнених інопланетянами. Вони кілька хвилин невміло танцюють, перевалюючись із боку на бік. Натовп регоче. Кілька працівників "Київавтодору" в помаранчевих жилетках заходяться сміхом, побачивши "інопланетян". Потім дістають мобілки і знімають відео. Натанцювавшись, "марсіани" йдуть до Маріїнського парку. Їх зупиняють мітингувальники, фотографуються. Люди в сріблястих костюмах обіймають останніх. 40-річна жінка не дає поспілкуватися "ГПУ" з "інопланетянами", кличе їх углиб парку. Згодом вони гуляють доріжками Маріїнського.

Григорій Гуров, 66 років, спостерігав за мітингом із парку. Ближче не підходив.

— Ничего этот митинг не изменит. Все это — провокация против Черновецкого! Людям заплатили, они и орут. Черновецкий еще не успел сделать все, что положено. Омельченко давал по двадцатке, а этот по сотне, — каже чоловік.

Зараз ви читаєте новину «"Марсіани" в Маріїнському парку, або як у Києві відставки мера вимагали (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі