пʼятниця, 11 січня 2008 07:09

Лікарі Жовтневої пікетували уряд

У середу 120 лікарів Центральної міської клінічної лікарні, Жовтневої, пікетували будівлю уряду України.

Медики зібралися о 12.30. Вимагали, аби влада втрутилася і заборонила мерії реорганізовувати лікарню. Київрада планує підпорядкувати поліклініку управлінню охорони здоров"я КМДА.

— Насправді міську владу цікавить земля, на якій знаходиться лікарня, бо заклад розташований у центрі. Якщо нас реорганізують, то частину персоналу звільнять, а решті  точно зменшать зарплату, — упевнена лікар-лаборант Інна Сірик.

Заступник головлікаря Лідія Дубинська не підтримує колег.

— От я зараз сиджу і приймаю хворих. Самі подумайте, чи порушено режим прийому громадян, якщо лікар покинув свій пост і мітингує? Частина медиків, які пікетують уряд, взяли вихідний. Решта відпросилися у керівництва, — сердиться жінка під час розмови з "ГПУ".

У рішенні, ухваленому мерією 25 жовтня 2007-го, сказано, що лікарня втратить статус "центральної міської" і надалі називатиметься "міською клінічною". Майно після реорганізації надалі належатиме закладу, окрім обладнання відділення ендокринології. Депутати змінили також назву лікарні: з Жовтневої — на Олександрівську, як було наприкінці ХІХ ст. Медики категорично проти цього. Вони вважають, що клініка і надалі повинна називатися Жовтневою.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі Жовтневої пікетували уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі