пʼятниця, 21 березня 2008 07:13

Ліцею заборонили говорити про Андрія Костецького

14-річний Андрій Костецький, який загинув у середу зранку на станції метро Святошин, навчався в ліцеї N 142.

Чотириповерхова сіра будівля фізико-математичного ліцею розташована на вул. Політехнічній, 2а, поблизу станції метро Політехнічний інститут. Перший урок розпочинається о 8.30. Андрій загинув о 8.34. Керівництво навчального закладу заборонило школярам спілкуватися із пресою. Завуч і директор проігнорували прохання журналістів про зустріч. Аби уникнути її, керівництво ліцею розпорядилося вивести семикласників із будівлі через чорний хід. Андрій навчався у 7В.

— Я з Андрієм не дружив. Він був тихий, низькорослий. Завжди ходив у темно-вишневій сорочці. Напевне, то його улюблений колір. Вчився непогано, багато читав, на перервах його вічно бачили із книжками. Любив комп"ютерну гру "Контр Страйк", — розповідає семикласник Антон, 14 років. Прізвище хлопчик називати побоявся.

Його одноліток Станіслав додає: після загибелі Андрія Костецького в ліцеї вважають, що хлопця зіштовхнули із платформи на колії. В день його смерті на останньому, сьомому уроці, вчителі нагадували школярам правила поведінки в метро. Про це розповідали класні керівники, каже Станіслав.

Під час короткої розмови до журналістів і семикласників підходить 40-річна жінка у шкіряному пальті. Кричить, нагадує: ліцеїстам заборонено говорити з будь-ким. Наказує, аби хлопці йшли за нею. Погрожує журналістам, що викличе міліцію.

Школярі кажуть, що навчатися в цьому ліцеї важко. Зате, закінчивши його, без проблем можна вступити до політеху.

— Да, навчатися у нас важко. Чула про випадки, як діти приходили з інших шкіл і не витримували такого навантаження. Через рік ішли звідси. Та й з дисципліною тут строго. Із ліцею не випускаємо, доки уроки не закінчаться, — каже "ГПУ" охоронець Зінаїда, 50 років.

Директор ліцею N142 — Ольга Никифорівна Боклогова.

Свідки пригоди стверджують: Андрій Костецький укоротив собі віку. Він поклав рюкзак на перон і кинувся на рейки потяга метро, коли той виїжджав із тунелю. Про це "ГПУ" писала вчора.

Зараз ви читаєте новину «Ліцею заборонили говорити про Андрія Костецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі