вівторок, 26 серпня 2008 16:48

Леся Українка стояла в сукні і соняшниках п"ять діб

У місті вперше одягли пам"ятник. Для цього обрали скульптуру Лесі Українки на Печерську.

Ідея належить дизайнерам і журналістам. Перед тим як, обрати скульптуру, організатори провели опитування, який пам"ятник жителі столиці хотіли би побачити вбраним. Найчастіше називали Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, княгиню Ольгу, Батьківщину-мати і танк на Шулявці. Мерія дозволила одягти монумент Лесі Українці. Вбрання шили протягом чотирьох днів дизайнери Олена Ворожбит і Тетяна Зємскова. Висота пам"ятника — 4,20 м. Для Лесі зробили класичну національну сукню, на неї пішло понад 30 м тканини. Сукню пошили з білого атласу, блузу — з шовку. Талію поетеси прикрасили льняним жовтим поясом. На голову пов"язали червону стрічку, прикрашену соняшниками, маками й волошками. Буси зробили з яблук і червоного перцю. Жителям сподобалася ідея одягти монумент. На свята вони фотографувалися біля скульптури.

— У нашій країні треба змінювати ставлення до пам"ятників, змінювати їх недоторканість. Знаменитість має бути ближче до народу, — вважають дизайнери.

Знімуть одяг у середу. Його віддадуть у Музей Лесі Українки.

Торік до Дня Незалежності у Львові одягли у вишиванки античні скульптури-фонтани на площі Ринок: Нептуна, Адоніса, Діани й Амфітрити.

Зараз ви читаєте новину «Леся Українка стояла в сукні і соняшниках п"ять діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі