понеділок, 30 квітня 2007 07:06

Коновода Євдокію Лєбєдєву вбив жеребець

57-річна Євдокія Лєбєдєва, яка працювала коноводом на КП "Київський іподром", померла тиждень тому в лікарні. За чотири дні до того на жінку налетів жеребець, якого вона намагалася завести до конюшні.

Євдокія Софонівна працювала з кіньми 37 років.

— Це перша така смерть за 140 років існування іподрому, — каже ветфельдшер іподрому Людмила Леонтьєва.

Вона з колегами зараз готує книгу про іподром, де буде написано й про Євдокію Лєбєдєву.

— Я недавно сказала Євдокії, що хочу і про неї написати, Вона  принесла стару вирізку з газети і показала. Про неї в радянські часи в газетах писали, — розповідає Людмила Миколаївна.

Євдокія Софонівна народилася в Латвії, а виросла в інтернаті, де тримали коней. Відтоді жити без них не могла. Вчитись пішла на фельдшера, а згодом переїхала до Києва. На іподромі познайомилася з майбутнім чоловіком Миколою.

— Він уже помер, — кажуть колеги.

Із Миколою Євдокія виховала доньку Ірину, яка народила Лєбєдєвим двох онуків.

У день загибелі Євдокія Софонівна наглядала за кіньми на прогулянці. Біля прив"язаних коней несподівано з"явився ще один жеребець — як він вибрався з конюшні, так і не з"ясували. Лєбєдєва спробувала руками зупинити та завернути коня. Той понісся галопом прямо на жінку.

— Кінь — це стихія. Він міг чогось злякатися й не побачити людину. Найчастіше ці тварини близькозорі. Його ніхто не карав. Він не розуміє, що накоїв, — розповідає ветфельдшер.

Зараз ви читаєте новину «Коновода Євдокію Лєбєдєву вбив жеребець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі