четвер, 02 серпня 2007 07:08

Книгарня на Пушкінській продаватиме українські книжки

У ВІВТОРОК на Пушкінській, 8а відкрили нову книгарню видавництва "Основа".

Відколи відкрився магазин, продали з десяток книг, найдорожчу — за 753 грн. У вівторок на офіційне відкриття прийшли письменниця Ірен Роздобудько, тележурналіст Юрій Макаров, колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин і керівник Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин.

— Це справді подія. Бо зараз на сто тисяч населення є лише одна книгарня, — каже керівник видавництва "Факт" Леонід Фінкельштейн. — У місцевій книгарні, де є зали російської та української літератури, я звернув увагу, як утискають українську книгу. Виміряв лінійкою поличку з книгою Забужко — 38 сантиметрів. Поличка російської письменниці Устинової — 2 метри 40 сантиметрів. Читачеві нав"язують російське.

На Пушкінській продаватимуть лише українські книги. Письменників запрошуватимуть на літературні вечори, щоб читачі могли спілкуватися з авторами.

— Знаходитимемо "смачні" книги, які більше ніде не продаватимуться, — обіцяє директор магазину Любов Трофимова.

— Достатньо зайти в "Букву", "Квадрат" чи на Петрівку, щоб зрозуміти: української книжки там майже немає, — вважає Володимир Литвин. — Є багато хороших українських книг, які, на жаль, не мають тиражу.

— Те, що продають на Петрівці — мотлох. Аби знайти в Києві цінну книгу, треба організувати спецкомісію, — додає Юрій Макаров.

Книгарня працюватиме з 10.00 до 20.00, у вихідні магазин відчинятиметься о 12.00.

Зараз ви читаєте новину «Книгарня на Пушкінській продаватиме українські книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі