середа, 30 грудня 2020 10:24

Кличко презентував нову спецтехніку Київавтодору
10

2020 року Київ придбав 62 одиниці нової спецтехніки для прибирання вулиць. За останні роки – 327 одиниць.

Про це розповів мер міста Віталій Кличко, оглядаючи зразки нової дорожньої та спеціальної техніки Київавтодору.

Фото: КМДА

"Як вже показала ця зима, погода може різко змінюватися. І все частіше трапляються так звані холодні дощі, що спричиняють сильну ожеледицю і становлять велику небезпеку як для автомобілістів, так і для пішоходів. Сьогодні ми тут бачимо зразки нової, універсальної техніки, що працює і взимку, і влітку", – зазначив голова столиці.

За допомогою спеціальних метеостанцій, що закупило місто, дорожники можуть оперативно реагувати на зміни температури. І, коли є потреба, заздалегідь обробити дороги спеціальним розчином.

"У багатомільйонному місті така техніка не простоює. Таку ж використовують у країнах Європи та Північної Америки", – зауважив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хроніки ожеледиці: підбірка смішних і небезпечних льодових "пригод" на столичних дорогах

Якщо будуть рясні снігопади, місто може одночасно залучити 544 одиниці спецтехніки. На випадок надзвичайних ситуацій Київавтодор уклав договори на залучення 134 одиниці техніки комерційних організацій.

Кличко додав, що торішня тепла зима дозволила зекономити більшу частину протиожеледних матеріалів. Загалом у солесховищах на початок зими було понад 46 тис. т солі та більш як 35 тис. т піску.

Погода в Києві в найближчі 3 дні буде мінлива. Прогнозують невеликий дощ і слабкий вітер.

Зараз ви читаєте новину «Кличко презентував нову спецтехніку Київавтодору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі