вівторок, 21 лютого 2017 22:28

Кличко наділив котів спеціальним статусом

Кличко наділив котів спеціальним статусом
Фото: kievvlast.com.ua

Віталій Кличко повідомив, що відтепер коти є частиною екосистеми Києва.

Він зробив це після того, як на засіданні комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати підтримали петицію щодо визнання котів частиною екосистеми столиці.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

"Ми живемо у великому місті. Хтось висловлюється за, хтось проти. Нам потрібно завжди шукати компроміси і знаходити рішення, які б влаштовували обидві сторони. Всі питання, які відбуваються в місті, надзвичайно важливі. І якщо є підтримка громади тієї чи іншої петиції, ми не можемо залишатися осторонь. Тому профільні комісії мають розглянути звернення щодо визнання котів частиною екосистеми Києва та окреслити план дій", - наголосив Київський міський голова Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 зворушливих фото тварин, які цілуються

У столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель.

Для захисту тварин від жорстокого поводження, міська влада визнала вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Котам можна буде вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують важливу функцію - знищення гризунів.

Петиція "Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів" набрала 10117 голосів та була прийнята до розгляду.

Зараз ви читаєте новину «Кличко наділив котів спеціальним статусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі