вівторок, 03 липня 2007 07:01

Київський зоопарк просить не брати тварин із лісу

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Віталій Кобилінський переконує, що хвора тварина швидше одужає в лісі, ніж у зоопарку
Віталій Кобилінський переконує, що хвора тварина швидше одужає в лісі, ніж у зоопарку

Київський зоопарк вдався до виховної роботи. Керівництво закладу спробувало переконати любителів природи не брати звірів із лісу.

— У жодному разі тварин не треба забирати з природного середовища, — каже 23-річний Віталій Кобилінський, фельдшер ветеринарної медицини Київського зоопарку. — Люди чомусь цього не розуміють. Думають, що тварина загине. У зоопарку вона отримує  психологічну травму, важко адаптовується. А якщо хвора, то рідко коли виживає. Краще лишити звіра в лісі. Він матиме більше шансів вижити.

Із початку весни до зоопарку кияни принесли понад 70 диких тварин. Серед них — лисиці, їжаки, дикі кабани, зайці, стрижі. На минулих вихідних відвідувачів зоопарку біля входу чекав вольєр з косуленятами. Два тижні тому їх принесли кияни.

— Розповіли, що підібрали маленьку косулю. Думали, вона заблукала в лісі. Можливо, її покинула мати. Тому вирішили привези до зоопарку, — каже Віталій. — Через тиждень привезли ще одну.

Кобилінський пояснює, що маленьку косулю мати ніколи не покине. Вона йде харчуватися на зелені галявини, а потім повертається, щоб нагодувати своїх дітей.

— Це дуже розумна тварина, — зазначає Віталій. — Вона захищає свою дитину навіть від вовків.

Обидві косулі імен поки що не мають. Нині перебувають на карантині.

— Там для них створені всі умови, — каже Віталій. — Зелена трава, невеликий будинок із сіном та підстилкою. Годуємо їх тричі на день коров"ячим молоком, змішаним із курячим жовтком. Уже два дні малеча смикає травичку.

За словами працівників зоопарку, тварини на карантині перебуватимуть ще довго.  Їхнє здоров"я у задовільному стані. Однак материнське молоко їм нема чим замінити. Працівники зоопарку сподіваються, що косулі одужають. Після карантину їх планують випустити на волю.

Зараз ви читаєте новину «Київський зоопарк просить не брати тварин із лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі