середа, 20 лютого 2008 07:10

Київські скінхеди знову побили іноземців

У неділю о сьомій вечора працівники спецпідрозділу "Беркут" затримали на Московській площі п"ятьох чоловіків. Троє з них належать до нелегального угруповання скінхедів.

Затриманих звинувачують у побитті двох іранців і китайця.

— Група із 18–20 молодиків пили пиво біля станції метро Либідська. Потім вони вирішили піти в напрямку до Міжрегіональної академії управління персоналом. Як призналися потім, до МАУПу пішли, бо там гуртожитки та багато іноземних студентів. Дорогою побили двох іранців. Ті відразу ж зателефонували в міліцію. Потім вони зустріли ще й китайця, його побили сильніше. Чоловіка шпиталізували в інститут нейрохірургії. На виклик направили наряд "Беркута". Працівники спецпідрозділу затримали п"ятьох повнолітніх і ще кількох неповнолітних. Ми вже з"ясували: троє затриманих належать до організації "Український рух проти нелегальної імміграції". Із яких організацій інші затримані, ми встановлюємо, — розповідає "ГПУ" Володимир Поліщук, 43 роки, речник міського управління міліції.

Затримані дають пояснення слідчим. Правоохоронці кажуть, проти них може бути порушено кримінальну справу за хуліганство та нанесення тілесних ушкоджень. А якщо за справу візьметься СБУ, то чоловіків можуть звинуватити в розпалюванні міжрасової ворожнечі.

Також у суботу о 18.40 до міліції із заявою звернувся 49-річний громадянин Індії Субромніам Недунчезіан. Чоловік працює військовим аташе в посольстві Індії. Того дня ввечері на індуса напали троє невідомих на бульварі Дружби Народів, 33, його кілька разів ударили. Допомога медиків не знадобилася.

Зараз ви читаєте новину «Київські скінхеди знову побили іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі