неділя, 23 лютого 2020 23:00

Київська влада планує закупити 237 нових сучасних автобусів

Київська влада планує закупити 237 нових сучасних автобусів
КМДА закупить для Києва нові автобуси. Фото: Сегодня

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що оновлення рухомого складу громадського транспорту стане однією з найважливіших завдань для Києва на найближчі роки.

Столиця розробляє нову схему руху громадського транспорту, яка буде враховувати можливість зручних пересадок з одного виду транспорту на інший. Завдяки цьому в КМДА розраховують витіснити маршрутки і приватні авто з центру міста, пише НПП.

У цьому році ми плануємо закупити 273 сучасних автобуси. Це – сучасна техніка. І ми постійно оновлюємо парк громадського транспорту столиці. За кілька останніх років ми закупили майже 300 одиниць громадського транспорту. Це – сучасні і комфортні автобуси, трамваї та тролейбуси, – зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві запрацює е-квиток на всі види транспорту: назвали дату

Розвиток громадського транспорту – звичайна практика мегаполісів у всьому світі. У великих містах, щоб в'їхати в центр, треба заплатити чималі кошти. Зокрема, і за парковку. Тому у розвинених країнах багато людей користуються саме громадським транспортом, що позитивно впливає на трафік і на екологічну ситуацію в місті.

Зараз ви читаєте новину «Київська влада планує закупити 237 нових сучасних автобусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі