четвер, 22 вересня 2016 18:24

Кияни відзначили День без авто і приїхали велосипедом на роботу
6

Фото: Асоціація велосипедистів Києва

22 вересня в усьому світі відзначають День без авто. Цього дня пропонується відмовитися від використання приватних автомобілей на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або пішої ходи.

Київ відзначив Всесвітній День без авто акцією "Велосипедом на роботу", яку організувала Асоціація велосипедистів Києва.

На Майдані Незалежності зустрілися жителі Києва, які приїхали велосипедом на сніданок, щоб потім роз'їхатися на роботу чи навчання.

- Велосипед може бути зручним, швидким та дешевим транспортом для щоденних поїздок, якщо є необхідні умови. Створення повноцінної велоінфраструктури окупається завдяки тому, що велосипед стає альтернативним видом транспорту і вирішує актуальні проблеми Києва: затори, смог, великі витрати на будівництво та утримання доріг, — заявив голова Асоціації велосипедистів Києва Богдан Лепявко.

Під час акції "Велосипедом на роботу" відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу "Велопрацедавець року", який Асоціація велосипедистів Києва організовує вже сьомий рік поспіль. Цим конкурсом АВК заохочує роботодавців облаштовувати зручності для співробітників, які хочуть добиратися велосипедом на роботу.

- Велозручності в офісі — це інвестиція в розвиток бізнесу, бо вигоди велопрацедавців набагато більші за витрати. У дружніх до велосипедистів компаніях співробітники здоровіші, продуктивніші та пунктуальніші. Крім того, велосипед — зручний і недорогий спосіб створення позитивного іміджу компанії та запорука лояльності співробітників, — пояснила радниця міського голови з питань розвитку велоінфраструктури і координаторка Асоціації велосипедистів Києва по місту Ксенія Семенова.

День "Велосипедом на роботу" — регулярна акція, яку Асоціація велосипедистів Києва проводить з 2014 року кілька разів на рік.

Зараз ви читаєте новину «Кияни відзначили День без авто і приїхали велосипедом на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі