понеділок, 25 листопада 2019 11:05

Кияни платитимуть за воду по-новому: подробиці

Кияни платитимуть за воду по-новому: подробиці
Тарифи на водопостачання зросли на 85 коп. Фото: Depositphotos

У столиці зросли тарифи на водопостачання. Водночас подешевшала послуга водовідведення.

Рішення ухвалили члени Нацкомісії, що регулює ринки електроенергії та комунальних послуг, пише "Судово-юридична газета".

За централізоване водопостачання споживачам, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення за кубометр доведеться платити 9,86 грн без ПДВ. Раніше платили 9,01 грн. Ціна зросла на 9,43%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалення та гаряча вода подорожчають: експерт назвав причини

За централізоване водовідведення заплатять 7,49 грн за 1 куб. без ПДВ. Було - 7,97 грн. Ціна впала на 6,02%.

Споживачам-суб'єктам господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення тарифи на централізоване водопостачання підняли на 1,93% - до 3,69 грн за 1 куб. без ПДВ. За централізоване водовідведення доведеться платити 2,41 грн за 1 куб. без ПДВ. Це на 8,71% менше, як було раніше.

Уряд зняв обмеження на встановлення граничної ціни на опалення і гаряче водопостачання. Зокрема скасував постанову від 26 червня 2019-го. За нею теплоенергія для населення не могла коштувати дорожче 1,4 тис. грн/Гкал за наявності приладів обліку. Без них - 35,21 грн за кв. м. За гаряче водопостачання люди не платили більше 83,66 грн за куб. з підключеними рушникосушарками та 75,74 грн за куб. без них.

Зараз ви читаєте новину «Кияни платитимуть за воду по-новому: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі