субота, 16 листопада 2019 22:06

Уряд скасував обмеження тарифів на опалення і гарячу воду

Уряд скасував обмеження тарифів на опалення і гарячу воду
Уряд скасував постанову попереднього Кабміну щодо тарифів.

Кабінет міністрів України скасував граничні тарифи на опалення і гаряче водопостачання.

Уряд скасував постанову від 26 червня, яка передбачала граничний тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення на рівні 1,4 тисяч гривень за 1 Гкал за наявності приладів обліку і 35,21 грн за 1 кв. м без приладів обліку. Також був встановлений граничний тариф на послугу гарячого водопостачання — 83,66 грн за кубометр за умови підключення рушникосушарок і 75,74 грн за кубометр за їх відсутності, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики та навколишнього середовища.

"Рішення забезпечує стійке проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів", — йдеться в повідомленні Міненергетики.

У Міненерго стверджують, що встановлення граничних тарифів на опалення і гарячу воду суперечить вимогам МВФ і ставить під загрозу відключення опалення і гарячого водопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перегляд "зеленого" тарифу зіпсує репутацію України - ЄБРР

Крім того, з відповідним проханням до прем'єр-міністра Олексія Гончарука звернулася Асоціація міст України.

За оцінкою уряду, середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тисяч гривень за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року на суму 7 млрд грн.

Раніше депутати Верховної Ради під час пленарного засідання підтримали один з чотирьох запропонованих законопроєктів щодо змін на ринку електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Уряд скасував обмеження тарифів на опалення і гарячу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі