пʼятниця, 26 жовтня 2007 17:50

Кияни хочуть повернути "Планету"

У четвер під стінами мерії пройшла акція громадського протесту проти закриття книгарні "Планета" на Хрещатику.

Її організувала Асоціація видавців і книгорозповсюджувачів. Прийшли білизько трьохсот людей. Тримали плакати з написами "Ющенко, прокинься! Гине культура!", "Бойко і Ахметов, поверніть Києву "Планету".

— Міністерство палива й енергетики претендує на приміщення книгарні. Ми судимося з ними вже п"ять із половиною років. 25 вересня Верховний суд визнав їхні зазіхання  необґрунтованими. Постанова не підлягала оскарженню, але міністерство якось опротестувало це рішення в Господарському суді, — обурюється Олександр Афонін, 53 роки, директор Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів. — 12 жовтня на світанку працівники міністерства зрізали двері болгаркою, замалювали приміщення зсередини білою фарбою, поставили свій замок і двері. П"ятеро охоронців фірми "Титан" не впустили того ранку продавців. Вони й досі охороняють приміщення. Вивезли книги, поки не вернули їх, — розповідає "ГПУ" Афонін.

За словами директора асоціації, видавці зверталися до президента, прем"єра та міського голови, але відповідей не отримали.

Потім активісти пройшлися Хрещатиком, насипавши 500 книг у брезентову плахту. Заклеїли вітрини книгарні червоними стрічками й виклали книги біля дверей. За день до мітингу оголошувалося, що акцію прийдуть підтримати співак Святослав Вакарчук, поетеса Ліна Костенко та академік Микола Жулинський. Але вони не прийшли.

Зараз ви читаєте новину «Кияни хочуть повернути "Планету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі