вівторок, 07 вересня 2021 11:51

Киянам-призерам Олімпіади в Токіо роздали грошові подарунки
5

У столичній мерії нагородили киян-призерів Олімпіади в Токіо та їхніх тренерів. П'ятеро спортсменів, які вибороли третє - шосте місця, і сім тренерів отримали грошову винагороду. Двом бронзовим призерам вручили й відзнаку мера столиці "Знак Пошани".

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Фото: КМДА

"Сьогоднішні нагороди - сильна мотивація не тільки для нас, а й для майбутніх поколінь спортсменів. Ми й далі робитимемо все можливе, щоб на наступних Олімпійських іграх переможно здіймався український прапор і звучав гімн", - сказав бронзовий призер із фехтування Ігор Рейзлін.

Загалом у складі української збірної були 38 киян-олімпійців. Нагородили п'ятьох призерів: Ігоря Рейзліна, Дар'ю Білодід, Ірину Геращенко, Якова Хамма, Любов Басову.

За третє місце на Олімпіаді спортсмени отримали від міста 500 тис. грн, за четверте - 400 тис. грн, п'яте - 300 тис. грн, за шосте місце - 200 тис. грн. Тренери олімпійців отримали від 75 тис. грн до 325 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вітали українських параолімпійців

Загалом міська влада на матеріальну підтримку олімпійців та їхніх тренерів виділила понад 3 млн грн.

Мер столиці Віталій Кличко запевнив, що кияни-параолімпійці також отримають від міста грошову винагороду.

Олімпіада в Японії тривала з 23 липня до 8 серпня. Україну представляли 157 спортсменів. Українці завоювали 19 медалей - одну золоту, шість срібних, 12 бронзових.

Зараз ви читаєте новину «Киянам-призерам Олімпіади в Токіо роздали грошові подарунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі