середа, 22 липня 2020 15:14

Кишкова паличка атакувала всі пляжі Києва

Кишкова паличка атакувала всі пляжі Києва
Перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) зафіксували на всіх пляжах Києва. Фото: pixabay

Перевищення вмісту лактозопозитивної кишкової палички виявили у всіх водоймах Києва.

Поки не буде покращення показників якості води, купатися на пляжах не рекомендують, повідомили у Держспоживслужбі Києва.

Дослідження проводили 20 липня. Перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) зафіксували на всіх пляжах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На популярному курорті "забракували" пляжі

Що і де виявили: колі-індекс (кількість бактерій групи кишкової палички) - на пляжі "Передмістна Слобідка"; плаваючі домішки (мілкі водорості) - на пляжах "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Передмістна Слобідка", "Центральний", "Галерний"; відхилення через запах - пляж "Галерний"; відхилення водневого показника - пляж "Вербний"; біохімічна потреба в кисні (БПК5) - пляжі "Вербний" та "Пуща-Водиця".

"До покращення показників якості води у водоймах пляжами можна користуватися, виключно як зонами відпочинку - без купання", - наголосили у Держспоживслужбі.

Напередодні мер столиці Віталій Кличко повідомив, що більшість пляжів Києва відкрили для відпочинку, дозволено купатися.

Зараз ви читаєте новину «Кишкова паличка атакувала всі пляжі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі