понеділок, 16 січня 2023 17:36

Ігнат прокоментував можливість нових обстрілів Києва

Ігнат прокоментував можливість нових обстрілів Києва
Росіяни можуть обстріляти Київ ракетами С-300. Фото: eastnews.ua

Досі є загроза ударів російськими ракетами С-300 по Києву.

Але вже є певні кроки, щоб уникнути цього. Про це сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Ці ракети летять з великої відстані й влучають. Що більша дальність, то більша неточність. Такий принцип російські військові застосували по Києву", – сказав він.

Ігнат прокоментував і останній обстріл столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія била по Києву 14 січня новим типом ракет ‒ що про них відомо

"Цей ЗРК міг бути заздалегідь підтягнутим до кордону з півночі країни, підготовка була вночі. Швидкість ракети С-400 – понад 4000 кілометрів на годину, С-300 – понад 3000 кілометрів на годину. Був обстріл саме цими ракетами – С400 або С300. Були одна – дві хвилини від пуску до вибухів", – зазначив він.

Комплекс С-300 – зенітно-ракетний. Створений, щоб перехоплювати швидкісні цілі у повітрі. Ракети наводяться, отримуючи команди від радіолокаційної станції на землі – максимальна дальність цих команд – зона прямої видимості, близько 40 км. Хоча російські військові стріляють і на більшу дальність.

Країна-терористка Росія свідомо використовує зенітні ракети C-300 и C-400 проти України, знаючи їхню неточність і те що ППО складно їх збивати. Саме такими ракетами російські окупанти атакували Україну 14 січня. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Чорному морі зросла кількість російських ракетоносіїв. На 16 січня на бойовому чергуванні там перебуває 17 ворожих кораблів. Серед них ‒ шість носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить майже 30 ракет. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат прокоментував можливість нових обстрілів Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі