четвер, 24 січня 2008 07:07

Хрещатику можуть повернути тролейбуси

Директор Центру політичного й економічного аналізу Олександр Кава, 28 років, пропонує відновити рух тролейбусних маршрутів на Хрещатику, центральній вулиці Києва.

За словами експерта, найефективнішими можуть бути тролейбусні маршрути, які з"єднали б Хрещатик і Києво-Печерську лавру, Центральний залізничний вокзал, Поділ, вул. Велику Васильківську, а також площу Перемоги та аеропорт "Київ" (у Жулянах).

Завдяки цьому вдалося б частково зменшити кількість пасажирів на центральних станціях метро. Це також розвантажило б центр міста від приватних автівок.

— Тролейбусне сполучення на Хрещатику існувало понад 60 років. Враховуючи це, відновлення лінії не потребуватиме багато часу та коштів із бюджету, — зазначає Олександр Кава.

Експерт вважає, рух тролейбусів Хрещатиком варто було б відновлювати після відродження інших, історичних київських тролейбусних маршрутів — N2 і N12, які раніше їздили вул. Володимирською. Кава закликав міську владу відновити ці два тролейбусні маршрути вже до Дня Києва-2008, у травні.

Тролейбуси їздили Хрещатиком 63 роки — з 1938-го по 2001-й. Потім їх рух "тимчасово припинили" і натомість запустили львівські автобуси. Після цього на Хрещатик більше не впускали.

Зараз ви читаєте новину «Хрещатику можуть повернути тролейбуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі