четвер, 06 березня 2008 07:04

Хрещатик знову повернуть пішоходам

Хрещатик учергове зроблять пішохідною зоною.

Згідно з розпорядженням мера Леоніда Черновецького, яке він підписав днями, центральну вулицю міста перекриватимуть на вихідні та святкові дні для руху транспорту. Хрещатик буде пішохідним на відрізку від вул. Інститутської до бульвару Тараса Шевченка.

У вихідні транспорт не їздитиме тут з 10.00 до 22.00, а у святкові — з 8.00 до 22.00.

— Закриття руху транспорту на центральній вулиці дозволить покращити умови відпочинку жителів і гостей столиці на вихідні та у свята. Крім цього, це поліпшить екологічну ситуацію в центрі міста, — повідомляє Денис Басс, 29 років, перший заступник голови міськдержадміністрації.

Влада також планує змінити маршрути пасажирського транспорту, який курсує Хрещатиком у вихідні. У суботу й неділю вулицею їздитимуть лише спецмашини — "швидкі", пожежні та міліції.

У грудні 2006-го, після обрання міським головою Леоніда Черновецького, спершу скасували пішохідну зону на вул. Сагайдачного. Згодом зняли заборону на рух у вихідні й свята Хрещатиком. Із 1993-го в ці дні вулиця була пішохідною.

Зараз ви читаєте новину «Хрещатик знову повернуть пішоходам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі