вівторок, 04 вересня 2007 07:03

Грабіжник супермаркетів крав заради гри на автоматах

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Заправка ”Шелл” на пр-ті Броварському, яку пограбували в п’ятницю
Заправка ”Шелл” на пр-ті Броварському, яку пограбували в п’ятницю

Київській міліції не вдається зупинити серію озброєних нальотів. Доки правоохоронці розшукують банківських грабіжників, що за чотири місяці обчистили філії "ПриватБанку", "Укрсоцбанку" та "Таврики", у столиці зафіксували кілька нападів на супермаркети та автозаправки. Злочинці працюють за однаковою схемою — зненацька з"являються зі зброєю, забирають гроші без жодного опору з боку охоронців і зникають.

У четвер 29-річний киянин скоїв три пограбування за півдня. Близько сьомої ранку зайшов до супермаркету "Велика кишеня" по вул. Героїв Дніпра, 31. Узяв сік і став у чергу. Коли працівниця магазину відкрила касу, щоб покласти гроші, вихопив пачку купюр і кинувся геть. Доки біг до зеленого "Деу Ланос", ніхто навіть не спробував його зупинити.

О 10 ранку він хотів повторити грабіж у магазині "Сільпо" по вул. Малиновського, 5. Але цього разу йому завадив 32-річний покупець. Зловмисник ударив чоловіка ножем у спину та знову втік. Після "Сільпо" бандит викрав 1800 грн із салону гральних автоматів по вул. Вишгородській.

Злочинця вдалося затримати. Операцією "Перехоплення" керував особисто начальник київської міліції генерал-лейтенант Олексій Крикун. В Оболонському райуправлінні міліції у зловмисника відібрали ніж та конфіскували авто. Виявилося, грабував київський таксист, житель Подолу. Гроші крав, аби пограти на автоматах.

— Коли ми його затримали, він саме зірвав джек-пот 12 тисяч гривень у гральному автоматі на Оболоні, — каже Володимир Поліщук, 43 роки, начальник Центру зв"язків із громадськістю УМВС у Києві. — Раніше він був засудженим за грабіж, полюбляв азартні ігри. Тієї ночі програв велику суму.

Покупця, який врятував від пограбування "Сільпо" на Малиновського, адміністрація магазину пообіцяла нагородити цінним подарунком та оплатити лікування.

Минулого тижня також двічі обікрали АЗС на Броварському проспекті. У п"ятницю грабіжники обчистили автозаправку "Шелл". Нападників навіть не злякали камери відеоспостереження, що розташовані на її території. Інцидент стався о 3.28 ранку. Троє чоловіків середнього зросту з чорними панчохами на голові ввірвалися до приміщення АЗС. Один тримав пістолета, другий — обріз мисливської рушниці, а третій був озброєний битою.

— Працівників заправки та охоронців змусили лягти обличчям до землі. Нападник переліз через прилавок і забрав 17 тисяч гривень. Крім грошей, вони ще викрали картки поповнення рахунку на три тисячі. Потім сіли в авто темно-синього кольору та зникли з місця пригоди. Тут і охорона була, але нічого не змогла зробити. Охоронець показував гулю на голові. Казав, що його вдарили нападники, — розповідає "ГПУ" Володимир Поліщук.

Схожий випадок стався минулого понеділка. Тоді обікрали заправку "Лукойл" на Броварському проспекті, 18. Троє чоловіків працювали за тією ж схемою. Вони викрали 9651 грн та два мобільні телефони персоналу. Проте цього разу були без автомобіля та втікали дворами. У міліції припускають, що пограбування АЗС вчинили одні і ті ж самі зловмисники.

У вівторок у Києві пограбували філію банку — цього разу "ПриватБанк" на Троєщині. Це вже вп"яте. Тому, хто допоможе затримати грабіжників, — правоохоронці майже переконані, що всі банки пограбували одні й ті ж особи, — обіцяють 100 тис. грн. Однак досі про злочинців нічого не відомо.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжник супермаркетів крав заради гри на автоматах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі