пʼятниця, 07 вересня 2007 07:13

Глухі викликатимуть "швидку" через СМС

Кияни з вадами слуху й мовлення зможуть викликати "швидку" без допомоги родичів чи знайомих. Для цього їм потрібно буде надіслати СМС на номер 10003.

Послугу поки що запроваджує лише один мобільний оператор — "Київстар". Зі слів Віктора Гоцуленка, представника "Київстару", компанія розраховує, що проект із часом підтримають решта мобільних операторів, що працюють в Україні.

Висилаючи СМС-повідомлення, абонент із вадами слуху й мовлення має вказати в ньому свою адресу та причину виклику медиків. Також бажано вказати контакти найближчих родичів.

Нині в міській станції швидкої допомоги вже встановили необхідне обладнання, але сервіс поки що не працює. Центральна диспетчерська "швидкої" отримуватиме СМС-повідомлення абонента електронною поштою. Після цього абонент отримає СМС із текстом "Ваш запит передано у швидку допомогу, з вами зараз зв"яжуться". Потім має приїхати "швидка".

Зараз ви читаєте новину «Глухі викликатимуть "швидку" через СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі