пʼятниця, 28 вересня 2007 07:05

Геологи вивчають ґрунти Воскресенки для метро

ДНЯМИ геологорозвідувальна група розпочала вивчення ґрунтів на бульварі Перова та вул. Стальського (Воскресенка, Лівобережжя).

Кореспондент "ГПУ" став свідком, як робітники розгорнули самохідну бурову установку та зробили кілька свердловин на вулиці Стальського.

Бурили на 20 м углиб. Для цього насаджували кілька 2- й 5-метрових свердел один на одного. Геологи пояснили "ГПУ", що беруть проби ґрунтів для науково-дослідного інституту. Він їх вивчатиме, а згодом розроблятиме проект будівництва нової гілки метро. Розвідувальні роботи проводить геологічна експедиція, офіс якої розташований на столичній вул. Пшеничній.

Робітники бурили свердловину неподалік дитячого спортмайданчика. Це привернуло увагу начальника Дніпровського районного житлово-комунального господарства Михайла Кондратова, 43 роки, який проїжджав районом. Перевіривши в геологів дозвіл на ведення робіт, чиновник зізнався кореспондентові "ГПУ": найбільше його насторожило те, що шурф бурили поруч із дитячим майданчиком.

— Якщо поблизу дитячої площадки починаються роботи, це означає, що з часом на місці розпочнуть будівництво, — пояснює Михайло Кондратов причини перевірки дозволів у геологів.

Раніше, 2004-го, мерія й Київський метрополітен мали намір побудувати гілку метро від Подільсько-Воскресенського мостового переходу до вул. Братиславської. Потім план відкорегували. Перш за все, метро прокладуть на Троєщину, а на Воскресенку відведуть окрему гілку.

Зараз ви читаєте новину «Геологи вивчають ґрунти Воскресенки для метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі