вівторок, 26 лютого 2008 07:05

Генеральний прокурор захистив депутатів Київради

Минулого тижня генпрокурор України Олександр Медведько, 52 роки, скасував постанову про порушення кримінальної справи проти двох депутатів міськради. Ідеться про В"ячеслава Супруненка, 31 рік, зятя мера столиці, та 30-річного Дениса Комарницького, лідера фракції Блоку Леоніда Черновецького. Їх звинувачували в побитті київського юриста Івана Гранцева. На нього скоїли напад у серпні 2005-го.

Кримінальну справу проти Супруненка й Комарницького порушили за наказом Рената Кузьміна, заступника генпрокурора. Це сталося, за словами Медведька, коли він перебував за кордоном.

— Я особисто вивчив справу від першої до останньої сторінки. Вважаю, мій заступник ухвалив дещо поспішне рішення, — зауважує генпрокурор. Він визнає: 2 серпня 2005 року юриста Івана Гранцева побили й забрали портфель.

— Але вважаю, достатніх підстав для порушення справи відносно конкретних осіб не було, — наголошує Медведько.

Натомість він порушив нову кримінальну справу — за фактом розбійного нападу на юриста.

Раніше, 18 лютого, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Супруненка й Комарницького за розбійний напад на Гранцева. Нардепи від опозиції заявляли, що депутатів міськради можуть засудити від 7 до 10 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Генеральний прокурор захистив депутатів Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі