середа, 03 жовтня 2007 07:05

Галина Палажченко вдруге погрожує самоспаленням

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Галина Палажченко в квартирі на вул. Порика. Судові виконавці звалили її речі в купу
Галина Палажченко в квартирі на вул. Порика. Судові виконавці звалили її речі в купу

Днями двірник ЖЕКу N708 Галина Палажченко, 43 роки, зрізала вхідні двері й заселилася до своєї квартири. Її помешкання на вул. Порика, 9г (Виноградар) відібрала компанія "Нафтогаз України".

Виконавці Подільського райсуду та юристи "Нафтогазу" виселили Галину Палажченко 12 липня. У квартирі встановили вхідні броньовані двері. Відтоді жінка із двома дітьми жила просто неба, у знайомих чи в кімнаті консьєржки.

— Де лише не ночувала за ці два місяці, — голосить Галина. — Такого натерпілася! Доки було тепло, спала на смітниках у дворі, на бетонній плиті. Дітей старалася прилаштувати до знайомих. Не мали як помитися. Доньці треба в інститут ходити, а в неї лише кросівки й футболка. У квартирі залишилися студентський, залікова, речі.

Два місяці тому Галина Палажченко намагалася спалити себе у мерії. Жінку відвели до міського керівництва. Чиновники пропонували їй купити нове житло за половину вартості чи переселитися до службової квартири, яка після смерті власника належатиме державі.

Галина Палажченко родом із Житомирщини. У Києві працює двірником із 1994-го. Відтоді стоїть у черзі на квартиру. Час од часу зверталася до керівника Подільського району з проханням надати житло. 2005 року голова Подільської райдержадміністрації Григорій Романюк розпорядився виділити їй помешкання.

Та райадміністрація так і не видала ордера на квартиру. У серпні 2005-го жінку викликав керівник ЖЕКу, де вона працює. Там кілька невідомих чоловіків змушували Галину підписати акт про самовільне вселення до квартири. Жінка відмовилася. Торік у березні отримала позов до суду від компанії "Нафтогаз України". У суді компанія пред"явила документи, згідно з якими "Нафтогаз" купив квартиру в грудні 2005-го. Суд виніс рішення на користь "Нафтогазу". Родину Палажченків виселили. Житла не надали.

Депутати Подільської райради порадили Галині Іванівні самовільно заселитися до помешкання. Жінка попереджає: якщо квартиру знову відберуть, вона вчинить самоспалення.

— Цю квартиру я заробила своєю працею і не поступлюся, — каже жінка. — Якщо доведеться спалити себе, хай увесь Київ знає: у моїй смерті винні колишній керівник Подільської райадміністрації Григорій Романюк і начальник ЖЕКу Ірина Вдовиченко. Вони робили з моєю квартирою махінації. Вони дозволили продати її!

Діти Галини Іванівни — студенти. Наталя навчається в університеті харчових технологій. Максим вступив до Державного технологічного університету транспорту, підробляє автоелектриком.





Суд вирішив правильно


— Галині Палажченко необхідно звернутися в Апеляційний суд. Але в неї немає жодного юридичного документа або ордера на квартиру. У цьому випадку суд виніс правильне рішення щодо її виселення, — каже "ГПУ" Олег Березюк, 42 роки, голова Київського юридичного товариства.

Зараз ви читаєте новину «Галина Палажченко вдруге погрожує самоспаленням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі