четвер, 16 жовтня 2008 18:13

"Естетік Ед"юкейшн" звинуватили в пропаганді куріння

Коаліція громадських організацій та ініціатив "За вільну від тютюнового диму Україну" звинуватила гурт "Естетік Ед"юкейшн" у пропаганді куріння серед молоді.

2 жовтня у виставковому комплексі "Альта-Експо" відбувся концерт гурту. Пускали лише тих, хто показував на вході дві пачки цигарок марки "Честерфілд". Про це йдеться в заяві коаліції.

— Тютюнові компанії брешуть, коли стверджують, що їх маркетинг не розрахований на молодь. Ініціатор туру, яким може бути виробник цигарок "Честерфілд", компанія "Філіп Морріс", порушила власні обіцянки. А тому лише повна заборона реклами цигарок може врятувати суспільство від таких ситуацій у майбутньому, — вважають у коаліції.

Вона закликає організаторів заходу та гурт вибачитися перед прихильниками.

Кілька місяців тому басист гурту "Естетік Ед"юкейшн" Юрій Хусточка підписав "Маніфест українців проти куріння". 100 українців, які підписалися під ним, закликали суспільство протидіяти курінню. Обіцяли не брати участі в акціях, організованих представниками тютюнової індустрії. 14 жовтня коаліція вилучила прізвище басиста зі списку тих, хто виступав проти куріння.

Зараз ви читаєте новину «"Естетік Ед"юкейшн" звинуватили в пропаганді куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі