вівторок, 01 листопада 2016 13:33

Дві столичні вулиці можуть назвати на честь героїв АТО

Дві столичні вулиці можуть назвати на честь героїв АТО

В Києві можуть з'явитись вулиці на честь героїв АТО Антона Цедіка та Юрія Поправки.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

"Комісія з питань найменувань підтримала перейменування вулиць у Шевченківському та Дніпровському районах на честь Антона Цедіка та Юрія Поправки. Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії", - заявили в КМДА.

Комісія винесе на громадське обговорення перейменування вулиці Ежена Потьє у Шевченківському районі на честь Антона Цедіка та вулиці Миколи Лебедєва в Дніпровському районі на честь Юрія Поправки.
Також на громадські обговорення винесуть найменування скверу на вул. Чорнобильська, 4/56 і 12 у Святошинському районі на "Сквер полеглих за Україну".

Антон Цедік – молодший сержант МВС, стрілець-санітар батальону Нацгвардії "Донбас". 29 серпня 2014 загинув при виході з оточення під Іловайськом у віці 27 років. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Юрій Поправка – Герой України, студент КПІ, учасник Революції гідності. Став однією з перших жертв війни на Сході України. Тіло закатованого російськими окупантами Юрія знайшли 22 квітня 2014 року разом із тілом Володимира Рибака. Загинув у віці 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петицію про проспект Бандери не розглядатимуть

Столична влада ініціювала перейменування однієї з вулиць Києва на честь економіста, мецената та громадського діяча Богдана Гаврилишина.

Зараз ви читаєте новину «Дві столичні вулиці можуть назвати на честь героїв АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі