вівторок, 08 лютого 2011 15:06

Для доріг Києва склали топ-9 вузьких місць у "годину пік"

Для доріг Києва склали топ-9 вузьких місць у "годину пік"

Компанія Яндекс назвала 9 найбільш вузьких місць в ранкові "години пік" з 7:00 до 10:00, у яких спостерігається найбільше скупчення транспорту.

Автомобілісти знають, що на вулицях міста існують "вузькі" місця - такі ділянки доріг, рух на яких сповільнюється навіть при відносно невеликій кількості автомобілів. Вони виникають з різних причин - через звуження траси, складні розв'язки і перехрестя, де зливаються кілька потоків машин, паркування автомобілів вздовж траси, погано налаштовані світлофори і т.д. Саме з таких ділянок починаються затори в "години пік". Такі місця ще називають "пляшковими шийками".

1. Тунель під залізничними коліями на Московському проспекті. (Згаяний час - 14 хвилин). Рух по Московському проспекту сповільнюється за 150 м до тунелю - тут розташований виїзд з парковки торгового центру і заправка. Потім на в'їзді в тунель дорога звужується, і автомобілісти ще більше знижують швидкість у самому тунелі.

2. Проспект генерала Ватутіна перед Московським мостом. (Згаяний час - 15 хвилин). На цій ділянці утворюється два вузьких місця: Спочатку на проспект Ватутіна вливається великий потік з проспекту Маяковського. Ситуацію додатково ускладнює велика кількість автомобілів, що йдуть на розворот і, навпаки, які виїжджають з розвороту. Вони сповільнюють рух у крайній лівій смузі.

3. Перехрестя на Поштовій площі. (Згаяний час - 17 хвилин. Можна втратити більше півгодини). Вранці на перехресті на Поштовій площі зустрічаються великі потоки автомобілів з півночі і півдня. Обидва потоки рухаються в центр через поворот на Боричів узвіз. Всі автомобілі, що стоять на поворот, не встигають проїхати за один цикл світлофора. Світлофор стає проблемою і для тих, хто не повертає, а продовжує рух на північ або на південь. Додатково ускладнюють ситуацію трамвайні колії, що на перехресті виходять на основну дорогу.

4. Станція "Караваєві дачі", перехрестя Чоколівського бульвару і вулиці Ушинського. (Згаяний час - 15 хвилин). Спочатку рух по вулиці Вадима Гетьмана в бік Чоколівського бульвару сповільнюється біля залізничної станції - там автомобілям заважає зупинка громадського транспорту. Основне вузьке місце трохи далі - це регульоване перехрестя бульвару з вулицею Ушинського, де крайня ліва смуга призначена лише для повороту наліво. Рух на цьому перехресті ускладнює велика кількість припаркованих уздовж дороги автівок.

5. Бесарабська площа. (Згаяний час - 11 хвилин). На Бесарабській площі великий потік автомобілів, повертають з бульвару Лесі Українки на бульвар Тараса Шевченка, проїжджаючи складне регульоване перехрестя. У світлий час доби всі крайні праві смуги в цьому районі зазвичай зайняті припаркованими машинами. Це ускладнює всі маневри, особливо повороти направо. Після Бесарабської площі автомобілі, які їдуть на бульвар Тараса Шевченка, зупиняються на світлофорі на перехресті з Пушкінською вулицею.

6. Броварський проспект перед Русанівським мостом. (Згаяний час - 12 хвилин). Проблема перед Русанівським мостом утворюється через звуження дороги. Великий потік автомобілів на Броварському проспекті сповільнюється і набирає швидкість тільки на самому мосту.

7. Заїзд і з'їзд з мосту Патона. (Згаяний час - 15 хвилин. При в'їзді на міст можна втратити більше півгодини). У районі заїзду на міст (в бік центру) сходяться три великі потоки автомобілів. Вранці тут часто стаються дрібні аварії, які ще більше ускладнюють рух. На з'їзді з мосту частина автомобілів починає перебудовуватися для повороту праворуч на Набережне шосе і для з'їзду на Наддніпрянське шосе. Додатково рух ускладнюють потоки, які вливаються спочатку зі Столичного, а потім з Набережного шосе.

8. Голосіївська площа. (Згаяний час - 13 хвилин). У грудні 2010 року на проспекті 40-річчя Жовтня в районі Голосіївської площі велося будівництво підземного переходу - частина смуг була закрита для руху. Додатково ускладнює рух світлофор на злитті проспекту і Васильківської вулиці.

9. Проспект Миколи Бажана перед Південним мостом, метро "Славутич". (Згаяний час - 17 хвилин). На цій ділянці проспекту Бажана відразу два вузьких місця. Спочатку в чотирисмуговий проспект Бажана вливається потік з трьохсмугової Дніпровської набережної. Потім об'єднаний потік сповільнюється біля метро "Славутич". Руху заважають автобуси і маршрутки. Перед самим мостом траса звужується до трьох смуг.

Фокус

Зараз ви читаєте новину «Для доріг Києва склали топ-9 вузьких місць у "годину пік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі