неділя, 25 березня 2007 16:55

Депутата Юрія Тітова облили кислотою

Автор: фото: прес-служба Деснянської райдержадміністрації
  Юрій Тітов у реанімації міського опікового центру. Фото зроблене в п’ятницю
Юрій Тітов у реанімації міського опікового центру. Фото зроблене в п’ятницю

Двоє невідомих напали у ніч із четверга на п"ятницю на депутата Деснянської райради Юрія Тітова, 44 роки.

Депутат від блоку Леоніда Черновецького вийшов із маршрутки, якою повертався з роботи, і прямував додому. Він мешкає на вул. Матеюка, 13 (Троєщина). Біля будинку N5 до Тітова підбігли двоє, плеснули кислотою з трилітрової скляної банки й утекли.

Юрій дійшов до під"їзду. Сусіди кажуть, постійно кричав: "Допоможіть!". Потім постукав у вікно другові Віктору Крикунові, 48 років, який живе на першому поверсі.

— Юра був у шоковому стані. Коли я прочинив вікно і побачив його, то сам ледь не зомлів. Одяг плавився на очах. Він каже: "Допоможи! Пече! Бризнули в обличчя, думав, із балончика", — згадує Крикун.

Сусід кілька разів вилив із вікна на Юрія воду з чайника, посипав содою. Його здивувало, що сода не шипіла, як зазвичай під час реакції із кислотою.

— На Юрі була товста зимова шкірянка, її роз"їдало, як клапоть марлі. Не знаю, чим його облили. Обличчя й руки були синьо-зеленого кольору. Я такого ніколи не бачив, — веде далі Віктор.

Доки сусід поливав водою, Тітов намагався зняти одяг. Коли заспокоївся, сусід викликав "швидку". За словами Віктора, лікарів чекали 25 хв. Медики допомогли чоловікові зняти залишки одягу, до машини він пішов сам. Продиктував Крикунові телефон дружини, попросив зателефонувати їй уранці.

Десь о сьомій ранку на Матеюка, 13, приїхали міліціонери з Деснянського райвідділу. Опитали сусідів. По обіді слідчий викликав дружину Юрія.

Нині Тітов у реанімаційному відділенні міського опікового центру на вул. Краківській, 13, що на лівому березі. За словами медиків, він у тяжкому стані.

Нардеп живе з дружиною та 80-річною матір"ю Ніною Павлівною в однокімнатній квартирі на 9-му поверсі. Дітей подружжя не має. Сусіди кажуть, живе родина бідно. Кімната — 14 м, перегороджена посередині фанерою. Юрій мешкає в домі понад 20 років, приятелює з усіма. За словами сусідів, рідко розмовляв із ними про депутатську діяльність. Пенсіонерки вважають, що Тітов поплатився за порядність.

В опіковому центрі кореспондент "ГПУ" зустрів матір депутата.

— Мене лікарі не пустили в реанімацію до Юри, — розказує Ніна Павлівна. — Але сказали, все буде добре. Найбільше постраждали руки й груди. Очі йому вилікують. Аби лишень бачив!

Під вікном Крикуна біля четвертого під"їзду на стінах залишилися синьо-зелені плями від кислоти. Видно відбитки рук Тітова.

Начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук, 42 роки, розповідає "ГПУ", що кримінальна справа порушена за ст. "Умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості". Злочинців розшукують.

Замах — зухвалий виклик громаді й владі

Із вересня минулого року до січня 2007-го Юрій Тітов був в.о. директора КП "Деснянськпарксервіс" — підприємства, що займається в Деснянському районі паркувальними майданчиками. У січні його призначили на посаду директора. У повідомленні прес-служби Київради зазначається, що за цей час підприємство збільшило надходження до райбюджету зі 100 тис. грн до 160 тис.
Блок Черновецького пов"язує замах на Тітова з його намаганнями легалізувати й упорядкувати діяльність паркувальних майданчиків та зруйнувати корупційні схеми в цій сфері. Розцінює такий учинок як зухвалий виклик суспільству, київській громаді та владі загалом.

Владислав ВОЛОШИН

Зараз ви читаєте новину «Депутата Юрія Тітова облили кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі