пʼятниця, 08 жовтня 2010 14:12

Через обігрівачі кияни залишилися без світла

Через обігрівачі кияни залишилися без світла
У четвер ввечері чимало будинків на житлових масивах Харьківський, Оболонь, Виноградар, Троєщина, Борщагівка залишилися без світла. В окремих будівлях світло з'явилося лише в п'ятницю вранці.

За інформацією прес-служби "Київенерго", порушення стабільного електропостачання будинків пов'язане з тим, що мешканці вмикають обігрівачі через різке похолодання.

За словами головного інженера АК "Київенерго" Юрія Гладишева, на сьогодні рівень споживання електроенергії в столиці становить 31,372 мільйона кВт/год, що на 6 мільйонів перевищує середній рівень споживання.

"Лише за минулу добу компанія отримала 115 заявок щодо збоїв в електромережі, 103 з яких вже ліквідовано, а інші знаходяться в роботі. Найбільш поширена проблема, через яку виникають збої, перегоряння запобіжників, які відбуваються власне через перевантаження в мережі", - зазначив Гладишев.

Як відомо, згідно з державними будівельними нормами у будинках встановлене допустиме навантаження в 5 кВт на квартиру з газовою плитою та 10 кВт з електроплитою.

Столична влада пообіцяла, що за вихідні усі столичні будинки підключать до теплопостачання.

Як повідомлялося, 6 жовтня у Святошинському районі на вулиці Картвелішвілі, 3В через свічку загорілась квартира.

Коли рятувальники почали розбирати пошкоджені житлові конструкції, знайшли тіло літньої жінки, як з'ясувалося пізніше, власниці квартири. Поряд з тілом загиблої був знайдений залишок свічки. За словами сусідів, у будинку два дні не було світла, тому жителі використовували свічки.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Через обігрівачі кияни залишилися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі