четвер, 07 жовтня 2010 12:51

У столичних лікарнях мерзнуть пацієнти

У столичних лікарнях мерзнуть пацієнти

У столичній Олександрівській (Жовтневій), лікарні, розташованій в центрі міста замерзають пацієнти. У відділеннях загальної реанімації і хірургії (корпус 6А) досі не ввімкнено опалення, повідомляє джерело в лікарні.

"У приміщеннях стовпчик термометра не піднімається вище 16 градусів. Хворі укриті двома ковдрами. А лікарі ходять у верхньому одязі", - розповів співробітник лікарні, що побажав залишитися невідомим.

У відділенні реанімації підтвердили, що батареї не гріють.

"Яка температура сказати не можу - у нас градусника немає. А те, що там якісь повітряні пробки, вони (сантехніки - ред.) ходять, дивляться - це я знаю. Більше я вам сказати не можу", - сказав лікар відділення, пише "Газета по-киевски".

Згідно санітарних норм, температура в реанімаційній палаті має бути 22 градуси, а в звичайній - мінімум 20.

Як повідомлялося, українські дошкільнята також потерпають від холоду. У більшості дитячих садків України у спальнях 15 градусів. Діти сплять у теплих колготках, кофтинках та вкриваються ковдрою із головою аби зігрітись.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Леоніда Черновецкого, 4 жовтня, в столиці почався опалювальний сезон. Як повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, спочатку тепло подаватиметься до освітніх, дошкільних і лікувальних установ столиці, а з 11 по 15 жовтня до теплопостачання підключать житлові будинки.

Зараз ви читаєте новину «У столичних лікарнях мерзнуть пацієнти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі