четвер, 07 жовтня 2010 10:48

Влада економить на опаленні для киян

Влада економить на опаленні для киян

Житлові будинки в Києві не опалюються досі, тому що міська влада хоче заощадити. Таку думку висловив екс-міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко в коментарі ЛІГА.

"Не дивлячись на те, що тарифи підвищені, ціна на газ в них закладена торішня. Якщо тарифи не відображають реальну собівартість, то різницю потрібно покривати з бюджету, а Київ і так вже узяв багато кредитів. Тому, по суті, економлять гроші", - сказав Кучеренко.

За його словами, коштів на відшкодування різниці в тарифах в міському бюджеті немає. "Нова київська влада зіткнулася з дірявим бюджетом. Я думаю, що вони, безумовно, хотіли б заради популярності запустити тепло раніше, але у них реально колосальна проблема з бюджетом, і багато в чому це залишилося від колишньої влади", - заявив екс-міністр ЖКХ.

В той же час, Кучеренко не виключив, що однією з причин пізнього старту опалювального сезону в Києві стала відсутність виборів в місцеві ради.

Нагадаємо, згідно Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затвердженим наказом Міністерства палива і енергетики і МінЖКГ, "включення систем опалювання здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, що впродовж трьох діб середня добова температура повітря не перевищує 8°С".

Згідно даних Гідрометцентру, починаючи з неділі, 3 жовтня, середньодобова температура в Києві тримається на рівні 6-8 градусів і не підвищиться протягом найближчих 10 днів.

Тим часом, Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв 5 жовтня розпорядився невідкладно почати в Україні опалювальний сезон.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація в понеділок, 4 жовтня, почала опалювальний сезон у навчальних і медичних установах.

Як повідомив заступник начальника головного управління житлового господарство Київміськадміністрації Олександр Голеня, в понеділок вранці почалося підключення цих об'єктів до теплозабезпечення.

Водночас, він не уточнив, коли почнеться підключення житлових будинків до опалення, зазначивши, що підключення всіх об'єктів має закінчитися до 15 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Влада економить на опаленні для киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі