вівторок, 31 липня 2007 18:53

Через несплату комунальникам "ріжуть" премії

Якщо на території конкретного ЖЕКу за житлові й комунальні послуги сплатять менш як 100% киян, то начальників, інженерів і майстрів цієї контори точно позбавлять премій.

Саме так нині мерія організувала роботу житлово-комунального сектору міста. Інформацію про те, що премії знімають після несплати населенням, "ГПУ" підтвердили в кількох ЖЕКах, розташованих у різних районах міста.

— Чому я повинна отримувати менше, якщо хтось не хоче сплачувати комунальні послуги? — бідкається двірник Галина Желепа, 52 роки.— У нас є такі мешканці, що їх навіть суд не змусив заплатити. А що можу я? — додає жінка.

Галина, як і всі двірники ЖЕКу N207 у Дарницькому районі, ходить щотижня до мешканців із проханням сплатити квартплату.

— І розклеюємо оголошення, і просимо, але люди не зважають, — говорять двірники. — Ще й можуть послати куди подалі.

Начальник ЖЕКу N207 Володимир Невгад, 50 років, має 1245 грн ставки. Половину ставки може становити премія.

— Якщо не вкладаємося в норму, то половини премії, 311 гривень — мені не бачити, — каже начальник.

Він називає умови, за яких усі "жеківці" отримають премії. Для цього повинні розрахуватися на 100% за оренду та комунальні послуги орендатори. А ще — сплатити квартплату мешканці 19 будинків, які належать до 207-го ЖЕКу.

— Навіть якщо буде 99,9% проплати, то премію знімуть, — стверджує Володимир Невгад.

Улітку кияни переважно відпочивають, тому сплата за житло й комунальні послуги майже ніколи не вкладається в 100%, кажуть комунальники.

Зараз ви читаєте новину «Через несплату комунальникам "ріжуть" премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі