пʼятниця, 15 березня 2013 16:28

Будівельникам та їх товаришам, які голодують в КМДА, заборгували близько 400 тисяч гривень
5

Фото: Фото Наталії Шестопал

Четверо будівельників соціального житла на Троєщині та троє представників профспілкової організації "Серп і молот"почали безстрокове голодування. Вони вимагають виплати зарплат. Безстрокову акцію голодування люди оголосили у приміщенні холу КМДА.

За їх словами, заборгованість будівельникам складає близько 400 тис. гривень. Протестувальники одягли на себе стрічки з написом "голодую" і заявили, що налаштовані рішуче поки їм не виплатять заборгованість.

"Ми робили соціальні квартири під ключ. Роботу зробили і майже чотири місяці чекаємо, щоб нам заплатили. Нам заборгували велику суму грошей, на бригаду - майже 400 тисяч гривень заборгованості", - розповіла бригадир Марія Яковлєва.

Жінка розповіла, що власники 20 квартир у 24-поверховому будинку за адресою Градинська 9/11 у Деснянському районі Києва отримали ордери на квартиру, але не можуть туди заселитися через незавершені ремонти.

"Ремонт майже закінчено. Нам не дають матеріали для завершення цих робіт. Там залишилось доробити сантехніку, електроплити, покриття на підлозі. Майже у всіх квартирах є шпалери, двері", - розповіла Марія.

На заробітки жінка приїхала з Кіровоградщини. Працювала на виробництві вісім місяців. Чотири з них чекала на виплату заробітної плати.

"Будемо голодувати до того часу, поки нам не дадуть гроші за ту роботу, яку ми заробили. Ми і так до цього часу не шикарно жили і не шикарно харчувалися. Ми позичали у кого тільки можна", - розповіла Яковлєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 будівельників голодують у КМДА, вимагаючи повернути зарплату

І додала, що у людей закінчились гроші і вони не можуть з'їздити додому. Всі працівники - заробітчани. Жили у будинку, в якому працювали. Від заборгованості по заробітній платі постраждало близько 50 робітників. За словами голодувальників, більшість боїться відкрито заявляти про невиплату грошей. Адже люди працювали на підприємстві не офіційно. Вони укладали трудові договори з "Національною будівельною компанією", яка їх наймала. Документів на руках у будівельників немає. Кошти виплачував виконроб.

"Де ви бачили, щоб кияни працювали на будівництві? Це велика рідкість. Ми всі приїжджі", - зауважила жінка.

До голодувальників виходив заступник департаменту по будівництву КМДА Іван Стас. Він пообіцяв, що у мерії розберуться з цим питанням.

Варто зазначити, що сьогодні столичну адміністрацію оточила міліція і співробітники спецпідрозділу "Беркут". Вони спостерігали за мітингами, які там відбувались. Біля будівлі стояли три автобуси з міліцією.

Зараз ви читаєте новину «Будівельникам та їх товаришам, які голодують в КМДА, заборгували близько 400 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі