четвер, 01 березня 2007 18:48

"Бріоні" торгуватиме костюмами біля Богдана

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Директор магазину Ольга Рябцева тримає смокінг Джеймса Бонда від ”Бріоні”
Директор магазину Ольга Рябцева тримає смокінг Джеймса Бонда від ”Бріоні”

Магазин елітного чоловічого одягу італійської марки "Бріоні" відкрили в центрі Києва — на Софійській площі, неподалік пам"ятника Богданові Хмельницькому.

"ГПУ" потрапила всередину салону в середу, за два дні до відкриття. Там саме наводили останній лоск. Робітники кріпили вивіску, регулювали освітлення у торговельній залі. Здавалося б, продавці "Бріоні" якось по-особливому ставляться до ексклюзивних і супердорогих костюмів цієї марки. Нічого подібного: смокінги й піджаки розпаковували й розвішували монотонно й мовчки.

Інтер"єр магазину розробляли італійські дизайнери "Бріоні". На стінах бежевого кольору вмонтовані плазмові телевізори, на стелі — кришталеві люстри. Магазин — двоповерховий, площа 178 кв. м. Є три примірочні, площа кожної — приблизно півтора на півтора метра. Одна з них розташована у віп-кімнаті на другому поверсі.

— Дехто з клієнтів не хоче, аби його бачили інші відвідувачі. Вони замовляють одяг до цієї кімнати, у ній переодягаються, міряють, — пояснює "ГПУ" Ольга Рябцева, директор магазину "Бріоні".

У цій кімнаті стоять два шкіряних крісла й невеликий столик. Родина або охоронці можуть зачекати на шефа за столиком, випити кави. Ольга Рябцева каже, що костюми від "Бріоні" найбільше купують політики й бізнесмени. Одяг шиють у Римі, Мілані й інших містах світу. Для костюмів використовують найкращі італійські та британські тканини: бавовну, екоріал (вовна з борідок гірських овець). Підкладку роблять із шовку. Є костюми з льону, пальта з кашеміру. Взуття, куртки й ремені виготовляють із крокодилячої та оленячої шкіри, з хутра нутрії й бобра. За бажанням клієнта, на фабриці в піджак можуть вплести золоті чи платинові нитки. Таке замовляють дуже багаті покупці. Термін виготовлення персонально замовленого костюма — два місяці. Аби зняти мірку з віп-клієнтів, до Києва кілька разів на рік приїжджатиме з Італії майстер "Бріоні". Кажуть, такий костюм коштуватиме 100 тис. грн або й дорожче.

— А це — смокінг Джеймса Бонда. Саме в одязі цієї моделі грав Бонд у покер в казино "Рояль". Ми тільки-но отримали його з Італії, навіть ціни ще не знаємо, — каже Ольга Рябцева, показуючи розвішений на плечиках чорний костюм.

Смокінг Бонда оброблено чорним оттоманським шовком, ґудзики — з натурального рогу. Підкладка зсередини вишита пістолетами й цифрами 007. Кореспонденти "ГПУ" нарахували сім потаємних кишень: одна зроблена в формі кобури. Є ще водонепроникна кишеня для секретних документів. У комір вшите таємне відділення для "сталевого кабелю". Потім перечитали окрему інструкцію для смокінга. Виявилось, ми не зауважили в лівому рукаві футляру для ножа.

У магазині торгуватимуть колекцією "Весна–літо-2007". Найдешевший товар — чоловічі шкарпетки — коштує від 115 грн. Джинси й ремені — від 1600 грн, краватки — 1200. За найдешевшу сорочку треба заплатити 2 тис. грн. За костюм — 12 тис. грн, за пальто — від 18 тис. Шкірянка з хутром коштуватиме від 30 тис. Є навіть портфелі. Найдорожчий — за 18 тис. грн.

У магазині не називають імен майбутніх клієнтів. Костюми від "Бріоні" люблять прем"єр Віктор Янукович та міністр транспорту Микола Рудьковський. А президентові Віктору Ющенку, кажуть фахівці, крій від "Бріоні" не підійшов.

Точна адреса бутику — вул. Володимирська, 20/1а. Магазин працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — до 20.00. Без обідніх перерв.

Зараз ви читаєте новину «"Бріоні" торгуватиме костюмами біля Богдана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі