пʼятниця, 12 березня 2021 19:15

Брати катували іноземців і знімали на телефон
6

11 березня у Києві правоохоронці затримали 3 братів-іноземців, які викрадали, катували та вимагали гроші у вихідців з арабських країн.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Фото: Нацполіція

Фігуранти, зокрема, скоїли ряд злочинів щодо іноземця, з яким були наочно знайомі.

"На Позняках вони насильно посадили його в автомобіль, привезли у підвальне приміщення на території гаражного кооперативу, де били та знущалися. Усе це знімали на відео для шантажу. Згодом відібрали ключі від його автомобіля та квартири, де забрали $40 тисяч. Відібравши ще $5 тисяч та мобільні телефони безпосередньо у потерпілого, вони відпустили чоловіка із вимогою передати їм $100 тисяч. При цьому погрожували фізичною розправою і шантажем", - йдеться в повідомленні.

До складу злочинної групи входили іноземці у віці від 26 до 35 років. За місцями їх проживання та в автомобілях, а також у місцях для утримання потерпілих, провели обшуки. Вилучили речові докази та 5 елітних авто.

Правоохоронці продовжують збирати докази причетності до злочинів ще 1-го спільника затриманих, а також встановлювати причетність фігурантів до інших злочинних епізодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом "накрили" банду з товаром на $1,5 млн

У Лозівському районі Харківської області рекетири вимагали гроші з місцевих підприємців. За отриману "данину" вони обіцяли не заважати їм вести свій бізнес. Суми щомісячних платежів коливалися від 10 до 15 тис. грн. Організував діяльність угруповання голова однієї з громадських організації, який раніше вже мав проблеми із законом. У спільники взяв двох осіб з кримінальним минулим.

Зараз ви читаєте новину «Брати катували іноземців і знімали на телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі