вівторок, 16 лютого 2021 18:10

Рекетири тримали у страху районних бізнесменів: що вимагали
4

У Лозівському районі Харківської області рекетири вимагали гроші з місцевих підприємців.

За отриману "данину" вони обіцяли не заважати їм вести свій бізнес, повідомили у відділі комунікації Національної поліції України.

"На території району діяла група осіб, яка залякуванням змусили підприємців сплачувати їм кошти за спокійне ведення свого бізнесу. Суми щомісячних платежів коливалися від 10 до 15 тисяч гривень. Організував діяльність угруповання голова однієї з громадських організації, який раніше вже мав проблеми із законом. У спільники взяв двох осіб з кримінальним минулим", - сказано в повідомленні.

В Лозівському районі Харківської області рекетири вимагали гроші з місцевих підприємців
Фото: npu.gov.ua
15 лютого поліцейські затримали організатора та одного з учасників групи після отримання ними «данини»
За отримані гроші вони обіцяли не заважати їм вести свій бізнес
15 лютого поліцейські затримали організатора та одного з учасників групи після отримання ними «данини»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекетири "вибивали" гроші з підприємців

15 лютого поліцейські затримали організатора та одного з учасників групи після отримання ними "данини", яку зібрали з місцевих підприємців - $10 тис.

За місцями проживання зловмисників поліцейські провели обшуки і вилучили зброю, кастет, стилет, фінські ножі, нунчаки, посвідчення журналіста на ім'я організатора, кошти у різній валюті на загальну суму 184 тис. грн та "чорнові" записи.

Вимагачам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Поліцейські викрили банду, члени якої погрожували 30-річному жителю Івано-Франківська й виманювали в нього гроші. Потерпілий працює у сфері інформаційних технологій. Протягом 2020 року віддав бандитам понад 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Рекетири тримали у страху районних бізнесменів: що вимагали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі