четвер, 09 вересня 2021 06:00

Ботанічний сад "потонув" в айстрах: яскраві фото
17

Фото: "Я люблю БотСад_Гришка"

У Національному ботанічному саду ім. Миколи Гришка в Києві квітують айстри найрізноманітніших сортів та кольорів.

Світлини встелених ними ландшафтів з'явилися у Facebook "Я люблю БотСад_Гришка".

На сьогодні відомо понад 4 тис. сортів айстри однорічної і їх кількість щороку зростає.

"Древні легенди розказують, що перші айстри виросли з пилинок, які впали з далеких зірок. А китайці стверджують, якщо тихої ночі посеред айстр уважно прислухатися, то можна почути їх перешіптування з небесними сестрами", - ідеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоржини "заполонили" київський ботсад: чарівні фото осінньої краси

У Європу айстри потрапили 1728 року. Тоді християнський місіонер з Пекіну прислав насіння французькому ботаніку Антуану Жюсьє. У Китаї айстри вирощували у великій кількості з давніх-давен.

"Вирощенні з китайського насіння квіти були з яскравими жовтими серединками, за що отримали назву "цариці маргариток". Французи в них закохалися швидко, садівники почали завзято експериментувати. У 1750 році вперше представили махрову квітку та присвоїли офіційну назву "астер", тобто зірка", - додали в дописі.

Квіти в букеті можна зберегти надовго. Один зі способів - адаптувати букет до температурного режиму. Для цього необхідно залишити його на кілька хвилин у найпрохолоднішій кімнаті. Інші секрети квітникарів - за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Ботанічний сад "потонув" в айстрах: яскраві фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі