середа, 20 серпня 2008 18:41

Борги стягуватимуть колекторні фірми

Головний інформаційно-обчислювальний центр (ГІОЦ) міськадміністрації столиці пропонує, аби комунальні борги з киян стягували спеціальні колекторні фірми.

— За два тижні наш центр має скласти реєстр боргів та інформацію про неплатників. А потім звернемося до колекторних фірм. Вони знайдуть шляхи, аби стягнути заборгованість, — розповідає "ГПУ" 40-річний Станіслав Каплуненко, керівник ГІОЦу. — Уявіть, є люди, які заборгували за комунальні послуги по 70 тисяч гривень. Буває, що такий борг утворили багаті, яким належить по кілька квартир.

За інформацією ГІОЦу, загальна сума боргу жителів столиці за комунальні послуги — 387 млн 800 тис. грн. Зі слів Каплуненка, протягом 2008-го вона зменшилася на 16 млн грн, і це уперше з радянських часів. 10% боржників не платять за житлово-комунальні послуги "принципово".

Найменше боржників живуть у Деснянському та Дарницькому районах, повідомляють у ГІОЦі.

Слово "колекторна" походить від англійського "to collect" — збирати. Компанії надають платні юридичні послуги зі стягнення боргів із фізичних осіб. Отримують приблизно від 10% до 50% від суми заборгованості.

Зараз ви читаєте новину «Борги стягуватимуть колекторні фірми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі