середа, 03 вересня 2008 18:08

Більшість городян не хочуть зменшення районів

76% опитаних городян проти скорочення адміністративних районів у столиці. Такі дані наводить соціологічна компанія GfK Ukraine. Вона провела телефонне опитування жителів міста протягом 30–31 серпня.

5% опитаних вважають, що міська влада має зменшити кількість районів. 9% —  кількість районів слід збільшити. Не визначилися 10% опитаних.

Раніше мер Леонід Черновецький, 56 років, сказав про необхідність територіальної реорганізації. Мовляв, у місті забагато районів і начальників. Тоді це пояснювали незадовільною роботою голів трьох райдержадміністрацій — Святошинської, Дніпровської та Подільської, а також особистою неприязню Черновецького до них.

Екс-мер Олександр Омельченко пропонував 2005-го зменшити кількість районів із 10 до семи. Тоді повідомляли, що на лівому березі Дніпра буде два: Дніпровський, який хотіли об"єднати з Деснянським, і Дарницький. На правому березі тодішній міський голова пропонував залишити п"ять: Шевченківський, Печерський, Подільський (об"єднаний із Оболонським), Голосіївський (об"єднаний із Солом"янським) та Святошинський.

До 2001 року в столиці було 14 районів. Нині — 10.

Компанія GfK Ukraine опитала 400 респондентів. Максимально можлива похибка в опитуванні — 5%.

Зараз ви читаєте новину «Більшість городян не хочуть зменшення районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі