четвер, 23 серпня 2007 07:04

Бездомні пограбували чоловіка на цвинтарі

ДВОЄ бездомних напали на 75-річного громадянина Росії.

Сталося це минулої середи на Берковецькому цвинтарі. Росіянин приїхав до Києва в липні, гостював у сина. Напередодні від"їзду пішов на цвинтар — провідати могилу тітки.

— На цвинтар він прийшов сам, близько четвертої дня. Там на нього звернули увагу двоє бездомних — чоловік і жінка. Побачили, що чоловік кволий, приставали, вимагали гроші. Пенсіонер пояснював, що не має їх. Під час розмови жінка двічі вдарила його по голові сумкою, в якій лежали пусті пляшки. Чоловік упав, а нападники ще двічі вдарили його ножем. Попали в плече і в тулуб справа. Другий удар поранив легеню, — розповідає "ГПУ" Михайло Марук, 52 роки, начальник Подільського райуправління міліції.

Міліціонери кажуть, дідуся врятували випадкові перехожі. Вони викликали "швидку" й міліцію. Того ж дня оперативники склали опис злочинців. Увечері їх затримали при виході на цвинтар.

— Вони й не заперечують, що винні. Кажуть прямо: напали, щоб відібрати гроші. Зараз установлюємо, чи не причетні вони до схожих злочинів в інших районах, — каже Михайло Марук.

Проти затриманих порушено кримінальну справу за розбійний напад. Їм загрожує від 7 до 10 років тюрми. Чоловіка-нападника звуть Олексієм, йому 37. Його подрузі Марині — 31. Вона родом із Київської області, Олексій — киянин. В обох немає постійного місця проживання.

Потерпілий росіянин перебуває в лікарні. Медики кажуть, видужує.

Зараз ви читаєте новину «Бездомні пограбували чоловіка на цвинтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі